Petrolul se ieftineste pe pietele asiatice, investitorii fiind in asteptarea rezultatelor reuniunii Bancii centrale din Statele Unite (Fed).

Dupa cum relateaza France Presse, in tranzactiile de miercuri dimineata, pretul unui baril de petrol "light sweet crude" - cu termen de livrare in luna iunie - a pierdut 19 centi si a ajuns la valoarea de 112.02 dolari.

Petrolul Brent din Marea Nordului - cu acelasi termen de livrare - s-a ieftinit cu 22 de centi si a atins nivelul de 123.93 dolari/baril.

Presedintele FED Ben Bernanke, va apara miercuri in fata jurnalistilor politica monetara a Federal Reserve (FED), intr-o conferinta de presa extraordinara,prima din ultimii 97 de ani. Bernanke vrea astfel sa raspunda acuzatiilor tot mai numeroase legate de lipsa de transparenta si de gradul ridicat de im-popularitate a deciziilor bancii centrale a SUA. De asemenea, este posibil ca printre celelalte subiecte, Bernanke sa abordeze si pe cel privind diferentele majore de opinii intre membrii boardului.

Analistii cred ca decizia de astazi a Comitetului de Politica Monetara a FED (FOMC) nu va schimba cursul politicii ultra-acomodante (rata dobanzii aproape de zero si tiparirea de dolari pentru a sprijini recuperarea).