Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a convocat actionarii pentru data de 24 iunie, principala problema de pe ordinea de zi fiind reducerea la jumatate a capitalului social, se arata intr-un raport publicat pe siteul Bursei.

Daca aceasta propunere va fi aprobata, capitalul social al BVB va fi redus de la valoarea de 76,74 milioane de lei la 38,37 milioane de lei, banii rezultati urmand a fi restituiti actionarilor. Ca urmare a reducerii capitalului social, valoarea nominala a unei actiuni BVB se va diminua de la 10 lei/actiune la 5 lei/actiune.

La mijlocul acestei luni, Consiliul Bursei a respins solicitarea ca o propunere similara sa fie introdusa pe ordinea de zi a AGA din 29 aprilie deoarece aceasta nu era "pe deplin valida" si nu indeplinea "conditiile de fond si de forma".

De asemenea, pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din luna iunie se regaseste si propunerea de completare a Actului Constitutiv prin introducerea unor amendamente privind obligativitatea alegerii membrilor Consiliului Bursei prin metoda votului cumulativ, in conditiile expirarii mandatului membrilor actuali sau a revocarii majoritatii membrilor CA.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 29 aprilie, actionarii vor discuta despre fuziunea cu Bursa din Sibiu si vor alege un nou membru in Consiliul de Administratie, dupa demisia lui Daniel Tepes. Pentru locul vacant a fost propus Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.