Cristian Sima, fostul presedinte si principalul actionar al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales vineri presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex). Acesta ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu.

Cristian SimaFoto: HotNews.ro

De asemenea, vechiul CA a fost revocat, fiind alesi noi membri: Alexandru Gaitan, Paul Miclaus, Dan Simionescu si Gabriel Filimon, ultimii doi fiind administratori si in fostul CA.

Totodata, actionarii Sibex au aprobat de principiu, cu majoritate de voturi, si fuziunea dintre Sibex, in calitate de societate absorbita, si Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de societate absorbanta.

Ancuta a anuntat la finalul lunii aprilie ca va demisiona din functia de director general al Sibex, dar va ramane presedinte al Consiliului de Administratie.

In 26 aprilie HotNews.ro scria ca Sima si-a dat demisia din functia de presedinte al WBS Holding, precizand ca are un alt proiect asupra caruia vrea sa se concentreze. El nu a dat detalii legate de acest proiect, insa a spus ca acesta este "ultimul si cel mai important proiect" din viata sa.

Conducerea WBS Holding a fost preluata de catre actualul CFO, Anca Bunea.

"Azi mi-am dat dat demisia din fruntea WBS. Am un alt proiect asupra caruia vreau sa ma concentrez, ultimul si cel mai important proiect din viata mea", a declarat Cristian Sima pentru HotNews.ro, fara a oferi detalii despre noul proiect.

Intrebat daca acest proiect are legatura cu faptul ca recent si-a depus candidatura pentru postul de administrator al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima a spus doar "no comment, speculati ce vreti".

Cristian Sima, impreuna cu grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene, a fondat WBS Holding in 1997.

Despre Sibex:

Bursa din Sibiu a fost infiintata in data de 14 decembrie 1994, avand 11 actionari si obiect principal de activitate tranzactiile cu marfuri pe piata spot.

In 27 ianuarie Sibex a lansat la tranzactionare derivatele pe actiunile Fondului Proprietatea. Noile instrumente lansate au fost contractul futures pe actiunile Fondul Proprietatea, avand simbolul DEFPR, respectiv contractul cu optiuni pe contractul futures pe actiunile Fondului Proprietatea.

Sibex s-a infiintat ca persoana juridica de drept privat si functioneaza ca societate comerciala pe actiuni conform Legii 31/1990 avand ca obiect de activitate "administrarea pietelor financiare". Capitalul social al Sibex este de 33.427.926 RON distribuit in 33.427.926 actiuni cu valoare nominala de 1 RON/actiune. Activitatea de compensare, decontare si garantare a tranzactiilor executate pe piata Sibex este asigurata de Casa Romana de Compensatie Sibiu. Un actionar nu poate detine, direct sau prin persoane implicate sau afiliate, mai mult de 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a actionarilor societatii.

Despre fuziunea BVB-Sibex:

Fuziunea dintre Bursa din Bucuresti si cea din Sibiu a devenit un subiect tot mai discutat, dupa ce administratorii BVB au declarat oficial ca este un scop comun in acest mandat. La jumatatea lunii februarie 2011, Consiliul BVB a hotarat convocarea unei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor Societatii, in data de 29 - 30 aprilie 2011, avand pe ordinea de zi fuziunea BVB, in calitate de societate absorbanta, cu Bursa din Sibiu, in calitate de societate absorbita. AGA Extraordinara BVB se va desfasura sambata.

N.R. Cristian Sima este unul dintre actionarii HotNews.ro