Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii predominant pozitive, scaderile de la finalul zilei limitand cresterea zilnica si aducand scaderi in cazul indicilor BET, ROTX si BET-C. Indicele energetic BET-NG a incheiat ziua cu cel mai mare avans procentual, de 0.63%, predominant in urma aprecierii actiunilor Transelectrica (+1.86%), OMV Petrom (+0.47%) si Condmag (+3.28%).

Indicele BET-FI a inregistrat cea mai modesta evolutie pozitiva a zilei, de doar 1.17%, dupa ce scaderea suferita de titlurile Fondul Proprietatea (-2.31%) a limitat efectul cresterilor realizate de cele cinci SIF-uri.

Indicele BET a pierdut 0.19% pana la 5621.82 puncte, declinul titlurilor FP jucand cel mai important rol in aceasta evolutie, in pofida aprecierii realizate de sectorul energetic. Indicele ROTX a coborat la randul sau cu 0.24% pana la 11457.96 puncte, inregistrand cea mai mare scadere procentuala a zilei.

Valoarea tranzactiilor de pe pietele de actiuni si produse structurate ale sectiunii BVB a fost de 34.68, respectiv 1.7 milioane de lei, in timp ce pe piata futures s-au realizat tranzactii totalizand 471 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei pe piata de actiuni a fost de 9.14 milioane de lei.