Bursa de la New York a incheiat in scadere brusca luni, trasa in jos de ingrijorarea fata de stabilitatea financiara a zonei euro si de scaderea accentuata a preturilor petrolului cu implicatii in sectorul energetic, potrivit AFP: Dow Jones a pierdut 1,05%, iar Nasdaq 1,58%.

Potrivit cifrelor finale, Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 130.78 puncte pana la 12,381.26 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie cu 44.42 puncte la 2758.90 de puncte.

Si indicele Standard& Poor's 500 a pierdut 1,19% (15.90 puncte) incheind sedinta la 1317.37 de puncte.

Piaţa a trecut brusc în roşu de la deschidere, în urma scaderii de pe pieţelor europene ca urmare vestilor proaste legate de criza datoriilor în zona euro.

"În Statele Unite, temerile de contaminare în orice formă, în legătură cu situaţia din Grecia şi Portugalia, devin mai puternice," a declarat analistul Dan Greenhaus de la Miller Tabak.

Dupa retrogradarea indicelui pentru Greciei investitorii din piata s-au temut si de un avertisment legat de reducerea rating Standard and Poor's pentru Italia.

Băncile au suportat greul pierderilor din piata, ca şi bancile europenie, iar cu toate acestea, cea mai buna performanta a fost inregistrata de valorile din domeniul energiei şi tehnologiei.