In luna mai, numarul contractelor tranzactionate la Sibiu Stock Exchange (Sibex) a fost de aproape 100.000, comparativ cu 51.000 inregistrate in luna aprilie, iar din perspectiva valorii tranzactiilor, s-a remarcat chiar o triplare a lichiditatii pana la nivelul de 187 milioane euro. Dintre produsele disponibile, cele mai tranzactionate au fost contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average - DEDJIA_RON, cu 44.088 contracte, respectiv perechea EUR/USD_RON cu 7.550 contracte, acest produs fiind lansat la tranzactionare in aprilie 2011.

Incepand cu 25 mai, lichiditatea pe perechea EUR/USD este asigurata de catre un Market Maker care asigura un spread de doar 2 pips intre cotatiile de vanzare si cumparare. Datorita faptului ca se tranzactioneaza in lei, ca beneficiaza de avantajele unei piete reglementate precum si de cotatii permanente, asigurate de Market Maker, contractul EUR/USD_RON a avut o evolutie spectaculoasa, determinand din ce in ce mai multi jucatori de Forex sa intre pe piata Sibex, fapt evidentiat de numarul mare de tranzactii inregistrate in cursul lunii mai.

In Mai, SIBEX a inregistrat o revenire puternica a volumului de tranzactionare pe piata derivatelor si un succes remarcabil atat pentru noul contract futures EUR/USD denominat in lei cat si pentru celelalte produse derivate internationale, respectiv contractele pe indicele Dow Jones, petrol si aur. Volatilitatea, spreadurile inguste asigurate de Market Makeri si acalmia de pe piata locala au concentrat atentia investitorilor catre aceste piete. Aveam nevoie de o revigorare a rulajelor mai ales in aceasta perioada si sper sa mentinem aceasta directie pozitiva a activitatii multe luni de acum inainte, a declarat dl. Darius Cipariu Directorul General Adjunct al SIBEX.

In pofida agitatiei cauzate de schimbarile de la nivelul managementului, echipa Sibex a trecut peste momentele dificile si a continuat sa extinda oferta de produse si facilitati destinate investitorilor, rezultatele inregistrate confirmand asteptarile Sibex.