Bursa de la New York a terminat in crestere sedinta de marti, in ciuda indicatorilor economici dezamagitoari din Statele Unite, investitorii anticipand un compromis european cu privire la criza din Grecia: Dow Jones a castigat 1,03%, iar Nasdaq 1,37%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 128.21 de puncte urcand la 12,569.79 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie a crescut cu 38.44 puncte la 2835.30 de puncte. Si indicele extins Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,06% (14.10 puncte) incheind sedinta la 1345.20 de puncte. In ciuda cresterii sale de marti, indicele Dow Jones a inregistrat o scadere de 1,9% fata de luna trecuta.

"Castigurile puternice de pe pietele europene au pregatit calea pentru cresterea Wall Street, pe fondul faptului ca liderii Uniunii Europene au adoptat un nou plan de ajutor pentru Grecia", a declarat Scott Marcouiller de la Wells Fargo Advisors, citat de AFP.

Perspectiva unui acord intre tarile europene a fost intampinata cu bucurie in piete de investitori, care se tem de cateva saptamani de falimentul Greciei, fapt ce ar afecta profund sistemul bancar european.

Luni, liderul ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a dorit ca problema sa fie rezolvata "pana sfarsitul lunii iunie." El a reiterat faptul ca o restructurare totala a datoriei grecesti "nu era o optiune." Indicii de pe Wall Street si-au redus temporar cresterea de dimineata de dupa publicarea unor indicatori economici dezamagitoari din Statele Unite ale Americii.