Bursele asiatice au recuperat din pierderile importante inregistrate in debutul sedintei de joi, influentate de scaderile de pe Wall Street, iar unele au reusit sa incheie ziua pe plus.

Indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a scazut cu 0,8%, iar indicele Hang Seng jucat la Bursa din Hong Kong a pierdut 1,5%. Indicele sud coreean Kospi a crescut cu 0,8%, indicele compozit al Bursei din Shanghai a castigat 0,5%, in vreme ce indicele bursei din India, Sensex, a coborat cu 0,5%. Indicele S&P/ASX 200 al bursei australiene a crescut cu 0,3%.

Bursele asisatice inregistrau pierderi importante in deschiderea sedintei, in urma rezultatelor de pe Wall Street, a incertitudinilor privind economia SUA si a temerilor in ceea ce priveste o posibila agravare crizei din zona euro.

  • Tokyo Stock Exchange a fost deschis joi in scadere cu 1,79%. In Tokyo, indicele Nikkei 225 a scazut cu 1.29% la mijlocul sesiunii. Indicele Topix a scazut cu 1,4%, ajungand la 765 de puncte.
  • Bursa de Valori Seoul a deschis joi in scadere cu 4%, dar a recuperat 0,75% pe parcurs. Indicele KOSPI a pierdut 72.32 puncte, ajungand in final de la 1733.92.
  • Bursa de Valori de la Sydney a deschis joi in scadere cu 1,6%. Indicile S & P / ASX 200 a pierdut 66.8 puncte, pana la 4074.5 puncte.
  • Shanghai Stock Exchange a deschisa joi in scadere cu 1.58%. Indicele compozit al Bursei de Valori din Shanghai a pierdut 40.32 de puncte, pana la 2,508.86.
  • Bursa de la Hong Kong a deschis in scadere cu 0,89%.

Bursele europene au revenit pe rosu in ziua de miercuri, desi in cea mai mare parte a sedintei au inregistrat cresteri importante pe fondul optimismului cu privire la masurile luate de catre banca centrala a SUA pentru a sprijini economia. Temerile cu privire la datoria publica si temperarea cresterii economice au revenit pe Bursa de pe Wall Street, care a scazut miercuri pentru a treia oara in ultimele cinci sesiuni, pe fondul temerilor prabusirii sectorului bancar si economiei americane: Dow Jones a pierdut4.68 %, iar Nasdaq 4,12%.