Bursele europene au inregistrat cresteri importante in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, dupa ce Departamentul Comertului din SUA a anuntat cresterea vanzarilor cu amanuntul. Bursa de pe Wall Street a deschis pe verde, investitorii fiind incurajati de cresterea vanzarilor cu amanuntul din SUA si de performantele bune de pe pietele europene. Datele arata ca vanzarile cu amanuntul de pe piata americana au crescut in iulie cu 0,5%, cel mai important avans din martie, temperand temerile cu privire la intrarea in recesiune a economiei SUA.

UPDATE Bursa din Statele Unite a inchis in crestere sedinta de vineri, dupa o saptamana cu o volatilitate foarte ridicata, un posibil indiciu ca vanzarile masive din ultimele zile au luat sfarsit, potrivit Reuters. Volumul tranzactiilor a fost mai redus decat in restul saptamanii, iar variatiile au fost mai putin violente, ambele evolutii sugerand o temperare a temerilor investitorilor.

  • Ora 18:40: Indicii principalelor burse europene au crescut cu peste 3% in sedinta de vineri. Indicele FTSE 100 a castigat 3,04%, indicele Dax a avansat cu 3,45%, iar CAC 40 a urcat cu 4,02%.
  • Ora 16:50: Indicii Bursei de la Bucuresti inregistrau castiguri importante la finele sesiunii de tranzactionare de vineri, evolutia pietei locale fiind in ton cu cea a pietelor europene. Indicele SIF-urilor s-a apreciat cu 5,59%, iar cel al celor mai lichide titluri listate a crescut cu 4,59%. 
  • Ora 16:35: Bursa de pe Wall Street a deschis pe verde, investitorii fiind incurajati de cresterea vanzarilor cu amanuntul din SUA si de performantele bune de pe pietele europene. Dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones castiga 0,31%, iar Nasdaq Composite se aprecia cu 0,54%.
  • Ora 16:15: Tendinta burselor europene au fost urmata si de piata locala, care inregistra cresteri de peste 4%. Indicele BET-FI consemna cel mai important avans, de 5,75%, iar indicele BET urca cu 4,12%.
  • Ora 16:10: Bursele europene si-au sporit castigurile dupa anuntarea datelor privind vanzarile cu amanuntul din SUA. Bursa din Londra crestea cu 2,43%, iar cea din Frankfurt inregistra un avans de 3,20%. La Paris, indicele principal al pietei se aprecia cu 3,43%.
  • Ora 16:00: Vanzarile cu amanuntul din SUA au crescut in iulie cu 0,5%, cel mai important avans din martie, temperand temerile cu privire la intrarea in recesiune a economiei SUA.
  • Ora 13:05: Bursele europene se mentineau pe crestere in jurul pranzului, toti indicii inregistrand aprecieri de peste 1%. Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra urca cu 1,86%, CAC 40 jucat la Bursa din Paris avansa cu 2,32%, iar indicele Dax al Bursei din Frankfurt se aprecia cu 2,67%.
  • Ora 13:00: Bursa de la Bucuresti si-a sporit castigurile pana la jumatatea sedintei de tranzactionare, cand indicele BET se aprecia cu 3,09%, iar BET-FI cu 4,13%.
  • Ora 11:20: Majoritatea burselor europene au revenit pe plus. Indicele londonez FTSE 100 crestea cu 0,07%, indicele Dax jucat la Bursa din Frankfurt castiga 0,35%, iar CAC 40 al pietei pariziene se aprecia cu 0,30%. La Madrid, indicele Ibex 35 pierdea 0,39%, iar FTSE Mib de la Bursa din Milano avansa cu 0,04%.
  • Ora 10:50: Autoritatile de reglementare a pietei de capital din Spania, Italia, Belgia si Franta vor interzice, incepand de vineri, vanzarea in lipsa a actiunilor unor companii financiare listate pe bursele locale incepand de vineri, a anuntat joi seara Autoritatea europeana pentru piata de capital. Detaliile interdictiei variaza de la o tara la alta. (citeste mai multe aici)
  • Ora 10:30: Indicii Bursei de la Bucuresti cresteau dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, desi toate bursele europene inregistrau valori negative. Indicele BET, al celor mai lichide titluri, se aprecia cu 2,36%, iar indicele societatilor de investitii financiare, BET-FI, castiga 1,95%.
  • Ora 10:17: Bursa de la Paris si-a adancit pierderile la peste 2%, dupa ce biroul de statistica a anuntat ca economia a stagnat in al doilea trimestru, ceea ce confirma o confirma o decelerare a activitatii economice mai rapida decat se astepta.
  • Ora 10:10: Investitorii de pe bursele europene raman prudenti in deschiderea sedintei de vineri, iar indicii bursieri deschid in scadere. Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra pierdea in deschidere 0,70%, iar indicele CAC 40 scadea cu 0,61%. Indicele FTSE Mib al Burseid in Milano cobora cu 0,66%.
  • Ora 10:00: Economia franceza a stagnat in cel de-al doilea trimestr al acestui an, dupa un avans de 0,9% in primele trei luni ale anului, arata cifrele preliminare publicate vineri de Institutul National de Statistica.

Ramai pe HotNews.ro pentru a urmari evolutia principalelor burse internationale.