La Bursa din Sibiu, in sedinta de miercuri s-a inregistat o evolutie pe crestere a cotatiilor Dow Jones si DESIF5, directia pozitiva venind pe fondul influentelor de pe pietele externe. Lichiditatea inregistrata a fost una buna, nivelul speculatiilor crescand puternic dupa deschiderea NYSE. La ora 17:30, numarul contractelor incheiate era de 6.300, cu o valoare de 62 milioane de lei.

In august, numarul contractelor incheiate la Sibex a fost de peste 160.000 fiind inregistrat cel mai bun volum lunar de tranzactionare din acest an. Precedentul record pe 2011, cifrat la 152.369 de contracte, a fost inregistrat in iunie.

Si in ultima sedinta a lunii cel mai tranzactionat produs a fost tot derivatul pe Dow Jones, cu aproape 5.000 de contracte incheiate pana la ora 17:30. Dupa o prima ora in care cotatiile futures ale celui mai urmarit indice s-au depreciat, directia s-a schimbat si preturile au intrat pe plus, mentinandu-se pe aceasta directie in tot restul sedintei. DEDJIA_RON s-a mentinut pe primul loc si in topul pe intreaga luna, cu peste 70.000 de contracte, fiind consemnat, pentru a treia luna la rand, un volum record pe acest produs. Deschiderea pozitiva de la NYSE s-a reflecta rapid si in cotatiile Dow Jones de la Sibex, care au atins maximele zilei in partea a doua a sesiunii. La ora 17:30, DEDJIA_RON septembrie crestea cu 124 puncte, in vreme ce pe scadenta decembrie se observa o apreciere de 149 puncte.

Un alt produs cu o evolutie spectaculoasa in aceasta luna a fost derivatul pe uncia de aur, tranzactionat in lei, cu simbolul SIBGOLD. Volumul pe acest produs a fost de aproape 25.000 de contracte, nivel record de la lansarea sa. Speculatiile pe pretul metalului pretios s-au amplificat puternic, in conditiile evolutiei de pe pietele externe, unde aurul a avut parte in acest an de cresteri spectaculoase. In ultima sesiune a lunii participantii au incheiat 600 de contracte SIBGOLD. Dupa ce s-a aflat pe plus de la deschidere, metalul galben a intrat pe teritoriu negativ in jurul orei 17:00, atat pe scadenta octombrie cat si pe decembrie. Pentru octombrie, pretul si-a revenit rapid, astfel ca la 17:30 se observa o crestere de patru dolari. Pentru decembrie cotatia se mentinea pe minus, pierzand 7,4 dolari.

Al treilea produs cu volum record in august a fost derivatul pe petrolul de tip Light Sweet Crude, cu aproape 2.400 de contracte. Cotatia futures a unui baril a crescut cu 1,37 % in sedinta de miercuri.