Distribuitorul de medicamente Mediplus si compania de training si consultanta ASCENDIS dezvolta primul program de formare profesionala dedicat farmacistilor. Programul are ca scop completarea cunostinţele tehnice ale farmacistilor cu o serie de competente de relationare, comunicare si management. Cursurile sunt acreditate de Colegiul Farmacistilor din Romania, iar absolventii pot obtine puncte EFC - Educatie Farmaceutica Continua.

„Dincolo de cursanti, beneficiarii indirecti ai programului „Managementul performant al farmaciei” vor fi pacientii care intra in farmacie. Calitatea tratamentului de care se bucura acestia depinde substantial de calitatea pregatirii personalului angajat in farmacia respectiva”, declara Sorin Mirica, Business Unit Director PharmaRetail si coordonator al programului din partea Mediplus.

Programul de training este alcatiut din doua module - „Managementul performant al farmaciei” si „Comunicarea eficienta in farmacie” -, dureaza doua zile si se desfasoara in orasele in care lucreaza participantii. Cursurile au inceput in luna noiembrie, iar participantii trebuie sa lucreze intr-o unitate farmaceutica partener Mediplus.

„Daca in urma cu 20 de ani era suficient sa ai cunostinte ample in domeniul farmaceutic si sa poti lucra cu retete magistrale, astazi farmacistul trebuie sa fie in acelasi timp farmacist, antreprenor, manager, consultant si lider”, explica Radu Apostol, coordonator al programului din partea ASCENDIS.