Meseria de militar este cea mai stresanta intr-un top al celor mai solicitante 10 locuri de munca, intre care mai figureaza pompierii, jurnalistii si soferii de taxi, realizat de portalul CareearCast. Potrivit unui sondaj realizat recent de Harris Interactive pentru Everest College, aproape 73% dintre angajati sunt stresati de cel putin un factor la locul de munca, transmite CNBC citat de Mediafax.

Intre cele 11 criterii folosite de CareerCast pentru realizarea topului se afla pericolul fizic, fie direct fie raspunderea pentru alte vieti omenesti, expunerea publica sau riscul somajului. Totusi, cei care lucreaza in cele mai stresante locuri de munca nu isi urasc in mod necesar meseria, ci dimpotriva, unii sunt dependenti de adrenalina.

"Ceea ce este un stres pentru un individ, pentru altul este doar locul de munca. Unii sunt dependenti de adrenalina. Unui pompier ar putea sa ii faca placere sa intre intr-o cladire in flacari sa salveze pe cineva", a declarat Tony Lee, editor al CareerCast.com. El a aratat ca nu este surprinzator ca militarii sunt pe primul loc in clasament, avand in vedere ca se afla in linia intai.

"Fie ca se afla pe campul de lupta sau ajuta dupa uraganul Sandy, militarii sunt mereu in pericol", a spus Lee.

Topul este continuat de pompieri si pilotii de avioane comerciale, care raspund de viata pasagerilor si trebuie sa suporte vremea nefavorabila, intarzierile si distanta de casa.

Slujba de director de PR este urmatoarea pe lista, din cauza expunerii publice permanente si a raspunderii pentru imaginea produselor si serviciilor promovate, urmata de cea de director general, care nu inseamna cum cred unii numai avioane personale si caviar, ci si raspunderea pentru tot ce nu merge bine in companie.

Meserii stresante mai sunt cele de fotoreporter si reporter, din cauza expunerii permanente la pericole, fie in razboi, cutremur sau uragane, dar si a termenelor limita si a concurentei.

Topul este incheiat de soferii de taxi, din cauza mortalitatii mari provocata de actelele criminale, si politisti, care nu isi pun doar viata in pericol, ci raspund si de viata altora.