Studiu FinanceProfessionals.ro: 70% dintre respondenti considera ca nivelul salariilor si al joburilor oferite de angajatori sunt in scadere

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 13 ianuarie 2014, 22:29 Economie | Cariere

 documente
(13 Ian 2014) , -1B
Evolutia oportunitatilor de cariera urmeaza o tendinta descendenta. 70% dintre respondenti considera ca nivelul salariilor oferite de angajatori este in scadere, rezultat similar si cu perceptia asupra numarului de joburi disponibile. 43% din respondenti vad ca punct culminant al carierei lor ocuparea unei pozitii de top management, iar o treime isi doresc sa fie recunoscuti ca experti in aria lor de competenta. Doar 18% intrevad un viitor in antreprenoriat, sunt concluziile studiului "Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari" publicat de FinanceProfessionals.ro

Concluziile studiului includ:

    •    Evolutia oportunitatilor de cariera urmeaza o tendinta descendenta. 70% dintre respondenti considera ca nivelul salariilor oferite de angajatori este in scadere, rezultat similar si cu perceptia asupra numarului de joburi disponibile.

    •    43% din respondenti vad ca punct culminant al carierei lor ocuparea unei pozitii de top management, iar o treime isi doresc sa fie recunoscuti ca experti in aria lor de competenta. Doar 18% intrevad un viitor in antreprenoriat.

    •    Dezvoltarea carierei in domeniul financiar presupune timp si efort sustinut. Aproximativ doua treimi din profesionistii din domeniul financiar reusesc sa mentina un echilibru intre cariera si viata personala, in timp ce 36% se concentreaza asupra carierei si numai 3% pun accentul pe viata personala.

    •    Numarul candidatilor in cautare activa a unui loc de munca este perceput ca fiind in crestere (59% din raspunsuri), insa candidatii par a fi mai slab pregatiti. Doar 19% din respondenti evalueaza calitatea candidatilor ca fiind in crestere.

    •    Asteptarile salariale indica o doza de optimism. 40% din respondenti considera ca pot obtine o crestere salariala de peste 20% la schimbarea jobului, in timp ce 16% se asteapta la un nivel similar celui actual sau chiar la o scadere.

Concluziile studiului se bazeaza pe analiza chestionarelor completate online de un numar de 693 de profesionisti din domeniul financiar in trimestrul 3 al anului 2013.

​Studiu FinanceProfessionals.ro: "Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari"

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

509 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version