​Fostul ministru roman al Agriculturii Mihail Dumitru a fost numit, miercuri, in functia de director general adjunct al Directoratului General Agricultura si Dezvoltare Rurala al Comisiei Europene.

Mihail DumitruFoto: Hotnews

Numirea a fost decisa de Colegiul comisarilor europeni si va intra in vigoare de la 16 februarie, a precizat executivul comunitar intr-un comunicat de presa.

Dumitru a fost astfel promovat in cadrul CE, de pe o functie de director in cadrul DG AGRI responsabil in programele de dezvoltare rurala.

In noua sa functie de director general adjunct al DG AGRI, Mihail Dumitru va fi responsabil de programele de dezvoltare rurala si aspecte generale de dezvoltare rurala si cercetare.

Tehnocratul Mihail Dumitru a fost ministru al Agriculturii in Guvernul Boc I, din decembrie 2009 pana in septembrie 2010, fiind schimbat din functie in urma unei remanieri guvernamentale.

Dumitru a plecat atunci direct la Comisia Europeana, alaturandu-se echipei comisarului european Dacian Ciolos.

Mihail Dumitru este absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti si are un masterat obtinut la Centrul International de Studii Mediteraneene Avansate, Grecia. De asemenea, el are un doctorat de la Institutul Naional de Cercetare in Economie al Academiei Romane.

Tot miercuri, comisarii europeni reuniti in colegiu au decis numirea frantuzoaicei Monique Pariat in functia de director general adjuct al DG AGRI responsabil cu relatiile bilaterale si multinationale precum si cu politicile de calitate. Pariat isi va lua in primire noua functie incepand cu 1 aprilie.