Studiu european: Somajul in randul tinerilor e mai mic in tarile cu perioade scurte de tranzitie de la scoala la locul de munca / Romania: mai putin de 10% din tineri muncesc pe perioada studiilor 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Marţi, 19 august 2014, 14:10 Economie | Cariere

Un studiu al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (Eurofound), care ia in calcul date din ultimii 5 ani, arata ca tinerii din Europa se confrunta in continuare cu dificultati majore de patrundere pe piata muncii. Concluzia analizei realizata pe date din 2011 si 2012, in mare parte, arata ca somajul este mai redus in tarile cu tranzitie mai rapida de la scoala la locul de munca. Corelativ, aceasta tranzitie este mai redusa in tarile in care tinerii parasesc casa parinteasca mai de timpuriu. In Romania, tinerii parasesc tarziu casa parinteasca si putini dintre cei care isi incheie studiile isi gasesc loc de munca in decurs de un an. 

In ciuda diferentelor uriase dintre statele membre cu privire la cifrele legate de somaj, de la inceputul crizei 18 tari au inregistrat cele mai ridicate rate ale somajului in randul tinerilor, noua dintre ele inregistrand aceasta valoare maxima in 2013. In plus, avand in vedere faptul ca in 2012 15,9 % din populatia totala cu varsta intre 15 si 29 de ani nu era incadrata profesional si nu urma niciun program educational sau de formare (categorie denumita NEET - Not in Employment, Education or Training), pierderea suferita de economiile europene de pe urma unui procent atat de mare de NEET a fost estimata la 162 miliarde euro, o crestere de aproape 10 miliarde EUR comparativ cu 2011. 

Vezi principalele concluzii ale studiului si, in particular, situatia din Romania pe EurActiv.ro

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

622 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version