In aceasta primavara, targul de cariera Angajatori de TOP va fi prezent prin 3 editii, in Bucuresti (27-28 martie, Sala Palatului) si Timisoara (13-14 martie, Centrul Regional de Afaceri Timisoara) si printr-o editie nationala, pe www.hipo.ro (30 martie – 19 aprilie).

Angajatori de TOP TimisoaraFoto: Hipo.ro

50 de companii participante, 100 de specialisti HR, peste 2000 de oportunitati de cariera si 5000 de vizitatori sunt cifrele care definesc cel mai mare targ de cariera – Angajatori de TOP Timisoara. Evenimentul va avea loc in perioada 13-14 martie la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, iar cele 2150 de oportunitati de cariera vor fi deschise atat persoanelor cu experienta, dar si juniorilor si studentilor.

Raportat la editia din toamna a evenimentului Angajatori de TOP Timisoara vor fi de doua ori mai multe joburi in Timisoara pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca sau vor sa faca o schimbare in cariera. Cele 2150 de oportunitati de cariera deschise in cadrul Angajatori de TOP Timisoara sunt adresate atat persoanelor cu experienta, dar si juniorilor si studentilor, iar pozitiile sunt deschise celor care doresc sa se angajeze in Timisoara sau celor care vor sa se relocheze, o parte dintre pozitii fiind deschise in orase precum: Lugoj, Iasi, Cluj, Oradea, Arad, Bucuresti, Deva, Resita, Arad, Pitesti, Bistrita, Sannicolau Mare, Caras-Severin, Brasov.

Din punct de vedere al nivelului de experienta, 29% dintre joburi sunt pentru candidatii entry-level, 47% dintre joburi pentru persoanele cu nivel mediu de experienta, iar 24% dintre pozitii sunt adresate candidatilor seniori, cu peste 5 ani experienta, persoane care sunt in cautarea unei pozitii ce presupune coordonarea unui departament sau a unei echipe.

In ceea ce priveste criteriile care vor conta in selectia si recrutarea viitorilor angajati, conform studiului Hipo.ro „Piata fortei de munca in 2015” (aplicat pe un esantion de 261 de companii in perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015) 40% dintre companii considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor. In privinta candidatilor seniori, o treime dintre angajatori considera ca experienta relevanta pe o pozitie anterioara este cel mai important criteriu. Referitor la abilitatile soft skills, top 5 cele mai urmarite de angajatori in procesul de selectie si recrutare sunt: orientarea catre rezultate, abilitatile de comunicare, adaptabilitatea, proactivitatea, capacitatea de a lucra in echipa.

De ce sa participi la Angajatori de TOP Timisoara? Evenimentul va cuprinde doua zone special create pentru cei care sunt interesati de dezvoltarea lor personala si profesionala: TechTalks – cuprinde o serie de conferinte pentru profesionistii din domeniu IT, pasionati de tehnologie si noutatile din domeniu, persoane care se afla in cautarea unui job sau vor sa faca o schimbare in cariera. In plus, in cadrul evenimentului vor fi organizate o serie de workshop-uri de cariera si dezvoltare profesionala prin intermediul carora vizitatorii pot interactiona cu reprezentantii companiilor si pot afla informatii utile pentru cariera lor. Tot in cadrul Angajatori de TOP Timisoara, cei prezenti pe 13-14 martie la Centrul Regional de Afaceri vor primi consiliere gratuita cu privire la modul de prezentare si redactare a CV-ului. La standul CV Experts consultanti in resurse umane le vor oferi vizitatorilor sfaturi despre cum isi pot imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.

Cateva dintre companiile prezente la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara sunt: Accenture, Adecco, AEM, Alcatel-Lucent, Ametras Services, Atos IT Solutions and Services, ATOSS Software, Beespeed, berg COMPUTERS, buw Romania, Carrefour Romania, Continental, Digital Education, Flextronics, FNT Software Solutions, Frigoglass, Groupe Monnoyeur, Hartl Connect, Hella, Honeywell Life Safety, Huawei, Infobest, IT Vizion, KFC, KPMG, Lasting Software, Leoni Wiring Systems, Lidl, McDonald`s Romania, Microsoft, Philips, Plexus, Professional, Profi Rom Food, RapidSolution Software, SSI, Sustainalytics, Toluna, Valeo Lighting Injection, Visma Software, Yazaki Component Technology, Zoppas Group.

Lista completa a companiilor si detalii despre Angajatori de TOP Timisoara sunt disponibile pe www.hipo.ro