Pentru al doilea an consecutiv, Erste Bank si Petrom ofera 20 de burse pentru programul de Executive MBA in Romania, organizat de Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Viena(WU), se arata intr-un comunicat remis de BCR. Persoanele care se pot inscrie in cadrul acestui program sunt manageri aflati in pozitii de top, cu cel putin cinci ani de experienta profesionala, data limita pentru inscrieri fiind 13 ianuarie 2008.

Cei care vor fi selectati vor contribui cu suma 3000 de euro din taxa totala. Erste Bank si Petrom ofera alte 10 locuri pentru o taxa de 35 000 de euro, care poate fi platita de un sponsor privat sau de persoane individuale.

Programul va avea loc in Bucuresti si va dura 14 luni, incepand din mai 2008 si pana in iunie 2009. Cursurile se vor tine o data pe luna, de joi pana duminica, in limba engleza. Programul cuprinde si doua calatorii de studiu in Austria si SUA.

Companiile austriece detin un loc important pe piata romaneasca, OMV si Erste Bank numarandu-se printre cei mai mari investitori straini din tara. In 2005, Erste Bank a castigat licitatia pentru Banca Comerciala Romana(BCR), iar OMV a cumparat in 2004 pachetul majoritar al companiei petroliere Petrom.