Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

IMM-uri: investitii pentru siguranta la locul de munca

de Mirela Banioti     HotNews.ro
Marţi, 27 noiembrie 2007, 17:34 Economie | Cariere

IMM-urile din Romania trebuie sa investeasca in urmatorii ani sume cuprinse intre 150 si 300 de euro pentru fiecare angajat, in vederea indeplinirii cerintelor legate de sanatate si siguranta la locul de munca. Aceste prevederi fac parte din Planul National de Actiune al Inspectiei Muncii in parteneriat cu Agentia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Economica din Austria, proiect finantat printr-un program Phare, in valoare de 1,5 milioane de euro, potrivit NewsIn. Planul se va desfasura in perioada 2007-2012.

Potrivit Planului, angajatorii trebuie sa investeasca aproximativ 150-300 de euro pentru fiecare angajat, ceea ce inseamna ca economia romaneasca trebuie sa investeasca sume cuprinse intre 0,6 si 1,2 miliarde de euro in vederea imbunatatirii conditiilor de munca.

Inspectia Muncii propune investitii majore in sisteme de ventilatie pentru fum, praf si vapori, in inlocuirea masinilor vechi cu unele noi care reduc riscurile de accidente, in modernizarea instalatiilor electrice. Pentru a atinge obiectivele propuse, Inspectia Muncii a ales sase societati din judete diferite din sectoare cu risc ridicat de imbolnavire sau de accidentare a angajatilor( transporturi, incaltaminte, constructii, mobila, industria chimica si agricultura).

Mariana Basuc, inspectorul general de stat din Inspectia Muncii, a declarat ca in urma unei analize socio-economice, s-a observat ca 99,7% dintre agentii economici din Romania sunt IMM-uri si peste 56% din accidentele de munca apar la acestia.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

117 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă