Ernst & Young, una dintre companiile care recruteaza cel mai mare numar de absolventi in vederea angajarii in Marea Britanie, a anuntat ca isi modifica actualele criterii de recrutare care tineau cont de clasificarile diplomelor universitare, aratand ca nu exista "o dovada" ca succesul la universitate este corelat cu realizarile de mai tarziu, scrie Huffington Post. Maggie Stilwell, manager de talente la Ernst & Young, spune ca compania va folosi inclusiv evaluari online pentru a verifica potentialul candidatilor.

"Calificarile universitare vor fi in continuare luate in considerare si raman un criteriu important pentru evaluarea in ansamblu a unui candidat, insa nu vor mai reprezenta o bariera", a precizat Maggie Stilwell.

"Cercetarea noastra interna pe un numar de 400 de absolventi a aratat ca selectarea studentilor pe baza performantelor academice a reprezentat un criteriu obtuz de abordare. Nu s-au gasit dovezi ca succesul anterior in invatamantul superior este perfect corelat cu performantele ulterioare", arata reprezentantii Ernst & Young.

Ernst & Young ofera anual 200 de locuri de munca proaspetilor absolventi, fiind a cincea companie care recruteaza absolventi in Marea Britanie.

Schimbarile anuntate urmeaza sa intre in vigoare din 2016.

Anterior, si PricewaterhouseCoopers (PwC) a anuntat un sistem propriu de evaluare a candidatilor, aratand ca angajatorii care pun prea mare pret pe evaluarile din scoala pot pierde talente din medii defavorizate, care performeaza mai putin la scoala.