In aceasta toamna, Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, isi redeschide portile. Evenimentul stabileste cadrul potrivit pentru interactiunea dintre reprezentantii celor mai mari companii din tara si profesionistii si studentii aflati in cautarea unui job. Evenimentele din aceasta toamna vor avea loc la Timisoara, pe 16-17 octombrie (Centrul Regional de Afaceri), Bucuresti, intre 22-23 octombrie (Sala Palatului) si Angajatori de TOP Virtual, pe www.hipo.ro, intre 2-15 noiembrie.

Angajatori de TOP 2015Foto: Hipo.ro

Saptamana viitoare are loc cel mai mare targ de cariera din Banat!

Editia cu numarul 7 a editiei locale Angajatori de TOP Timisoara se va desfasura saptamana viitoare, vineri si sambata, la Centrul Regional de Afaceri. La eveniment vor fi prezente peste 50 de companii, care vor oferi peste 2000 de oportunitati de cariera. Printre oportunitatile de cariera 46% dintre joburi sunt dedicate candidatilor entry-level, 19% sunt pozitii middle-level, in timp ce 15% sunt pozitii senior-level pentru profesionistii cu peste 3-5 ani de experienta. Vesti bune si pentru studentii sau absolventii aflati la inceput de cariera, 19% dintre pozitiile de la Angajatori de TOP Timisoara sunt programe de internship. In cadrul acestor programe, ei pot sa acumuleze experienta practica in companii multinationale sau isi pot completa cunostintele teoretice.

In ceea ce priveste departamentele in cadrul carora exista pozitii disponibile, cele mai multe oportunitati de cariera se regasesc in IT/tehnic si inginerie. Peste 27% din joburile deschise sunt in aceste departamente. In plus, cei care se afla in cautarea unui job la Angajatori de TOP Timisoara, au posibilitatea sa aplice la pozitiile deschise in departamente precum: R&D, Vanzari, Logistica, Productie, Achizitii, Client Service, Financiar/Contabilitate, Administrativ, Audit/Taxe, Resurse Umane, Marketing, Imobiliare, Transporturi etc.

Orasele in care companiile recruteaza. Chiar daca evenimentul se desfasoara in Timisoara, companiile prezente cauta candidati in toata tara, unele dintre acestea oferind pachete de relocare pentru cei recrutati. Cateva dintre orasele unde companii de top fac recrutari sunt: Timisoara, Bucuresti, Arad, Cluj, Oradea, Iasi etc. In urma rezultatelor studiului Cei mai doriti angajatori 2015 realizat de Catalyst Solutions (studiul dezvaluie perceptiile candidatilor in raport cu angajatorii de pe piata romaneasca, oferind astfel angajatorilor informatia necesara pentru intelegerea pietei si pentru dezvoltarea strategiilor de employer branding) a reiesit ca principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidati sa se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii si posibilitatea de dezvoltare profesionala. La aceasta editie, Angajatori de TOP Timisoara, aproximativ 61% dintre angajatori ofera pachete de relocare pentru candidatii pe care ii selecteaza.

Dupa evenimentul din Timisoara va avea loc Angajatori de TOP Bucuresti! In perioada 22-23 octombrie, la Sala Palatului, cei care sunt in cautarea unui job pot aplica la peste 4000 de oportunitati si programe de internship, deschise in cele 100 de companii. In plus, participantii pot interactiona cu unii dintre cei mai doriti angajatori, la editia din Bucuresti fiind prezente companii din domenii multiple, care recruteaza candidati din toata tara, dar care ofera si programe internationale de cariera.

Cei care isi doresc o cariera la nivel international sau care vor sa faca o schimbare si vor sa se dezvolte profesional intr-un mediu cultural diferit pot aplica pentru astfel de oportunitati de cariera. Aproximativ 39% dintre angajatori pun la dispozitie pozitii internationale, fie ca acestea sunt pe o durata limitata de timp sau permanente.

Companiile confirmate pana in acest moment, atat la Bucuresti cat si la Timisoara,reprezinta domenii diverse de activitate, printre care amintim: IT, Telecom, Consultanta, Financiar-Bancar, Asigurari, Servicii, Recrutare, BPO, Automotive, Inginerie, Retail, FMCG, Turism, Transport, Logistica, etc. Cateva dintre companiile participante sunt: Microsoft, Misys Financial Software, Kaufland Romania, Allianz Worldwide Partners, Computer Generated Solutions Romania (CGS Romania), TELUS International Europe, Telekom Romania, METRO SYSTEMS Romania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, UTI Group, BCR, Genpact, Hewlett-Packard, IBM, Oracle, Vodafone Shared Services Romania, NN Asigurari de Viata, DB Schenker SSC, Dell, Accenture, DB Global Technology, Ericsson Telecommunications Romania, Grup Renault Romania, Raiffeisen Bank, Alcatel-Lucent, RapidSolution Software, Lidl, Atos IT, Continental, Yazaki Component Technology etc.

Accesul la Angajatori de TOP este gratuit si va fi permis incepand cu ora 10.00 in baza prezentarii CV-ului Barcode. Detalii despre eveniment, companiile participante si programul workshop-urilor pot fi regasite la sectiunea dedicata pe www.hipo.ro