Marius Floarea, director general al OTP Fond de Pensii, a demisionat joi din toate functiile pe care le detinea in cadrul grupului OTP, motivul plecarii fiind abordarea strategica diferita de cea a companiei pe care acesta o avea la dezvoltarea OTP Group pe piata romneasca, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al asiguratorului. Floarea va fi inlocuit de Calin Matei, membru al directoratului.

In cadrul OTP Group, Marius Floarea a detinut functia de director general executiv al OTP fond de Pensii, administrator si director general al OTP Broker de Pensii, director pe divizia de pensii facultative al OTP Garancia Asigurari si project manager la OTP Bank.

Marius Floarea a declarat ca va reveni in sectorul de asigurari si pensii dupa o perioada de odihna. "Sectorul asigurarilor reprezinta pentru mine prima dragoste, deoarece lucrez de 14 ani in acest domeniu. Astfel, dupa o perioada de odihna voi reveni sa lucrez tot in asigurari si pensii private", a spus acesta.

OTP Group a mentionat, in acelasi comunicat, ca apreciaza eforturile depuse pana in prezent de Marius Floarea de a pune bazele si de a gestiona fondurile de pensii obligatorii si voluntare, desi rezultatele vanzarilor sunt in urma obiectivelor propuse initial.