Daniel Daianu a demisionat din Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), dupa ce a fost ales, la sfarsitul anului trecut, membru al Parlamentului European din partea Romaniei, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Daianu a declarat ca doreste sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar si considera ca decizia sa este inteleapta atat pentru el, cat si pentru BCR, in lipsa unor norme clare privind compatibilitatea celor doua functii.

Demisia a fost depusa pe data de 24 decembrie 2007, care este si data incetarii mandatului de membru al Consiliului de Supraveghere al BCR si a tuturor atributiilor si angajamentelor care decurg din aceasta calitate.

Consiliul de Supraveghere al BCR este, in prezent, format din Andreas Treichl - directorul Erste Bank, Peter Kisbenedek - directorul financiar al grupului austriac, Herbert Juranek - directorul departamentului de organizare si IT al Erste Bank si Bernhard Spalt - directorul de administrare a riscurilor al Erste Bank.

Inlocuitorul lui Daniel Daianu in Consiliul de Supraveghere urmeaza sa fie votat la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor.

Daniel Daianu s-a alaturat echipei BCR in a doua jumatate a anului 2005.

BCR, membra a Grupului Erste, este cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16,5 miliarde de euro. Banca are in prezent 562 sucursale si agentii in intreaga tara si o retea de peste 1.400 de ATM-uri si 12.000 de POS-uri.

Actionarul majoritar al instituriei bancare este Erste Bank sin Austria, care detine 69,15% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,12% din actiuni.