Ministerul Muncii intenţioneaza sa organizeze burse ale locurilor de munca in Spania si Italia pentu recrutarea romanilor care muncesc in constructii, aceasta fiind una dintre solutiile propuse pentru acoperirea necesarului de forta de munca din acest sector, anunta NewsIn.

Departamentul Ocupare si Strategie Forta de Munca din Ministerul Muncii a trimis catre 2.300 de societati de constructii un chestionar referitor la nevoia lor de forta de munca, pe baza caruia ministerul va elabora o strategie pentru acoperirea deficitului.

"Toata lumea vorbeate ca nu sunt muncitori in constructii, dar nimeni nu stie clar de cati muncitori este nevoie. In functie de acest numar ne vom gandi, impreuna cu sindicatele si patronatele din domeniu la solutii care sa dea si rezultate", a declarat directorul Direcţiei Programe şi Strategii Forţă de Muncă, Eugen Blaga.

Acesta a precizat ca una dintre solutiile propuse de minister antreprenorilor in constructii ar putea fi organizarea de burse de locuri de muncă in Spania si Italia, tari unde a plecat majoritatea muncitorilor romani in constructii.