Jack Welch, care a fost presedinte si director general al General Electric timp de 20 de ani, va sustine in data de 2 iunie o conferinta la Bucuresti, a confirmat compania Qualians, organizatorul acestui eveniment. Romania este singura tara din aceasta parte a Europei inclusa in seria de conferinte din acest an ale lui Jack Welch.

Acesta va vorbi la Bucuresti despre management si leadership.

Welch si-a inceput cariera la General Electric. In 1972 a fost ales cel mai tanar vicepresedinte, iar in 1981 a fost ales cel de al optulea presedinte si director general al companiei. In cei 20 de ani ca si CEO la General Electric (1981 - 2001), Jack Welch a transformat compania dintr-un mamut birocratic intr-o organizatie dinamica si apreciata. Sub conducerea sa valoarea de piata a companiei a crescut de la 13 miliarde de dolari la 400 miliarde de dolari.

In tot acest proces, inovatiile in management ale lui Welch i-au facut pe multi sa-l considere cel mai influent CEO al tuturor timpurilor.

In prezent, Jack Welch este presedintele companiei Jack Welch LLC, in cadrul careia lucreaza in calitate de consultant pentru un grup restrans de CEO ai unor companii din topul Fortune 500 si tine prelegeri oamenilor de afaceri si studentilor din intreaga lume. De asemnea, sustine un curs de leadership la MIT’s Sloan School of Management.

Jack Welch a fost numit, in anul 2000, “Managerul Secolului” de revista Fortune, iar in 2005 cititorii revistei Chief Executive l-au ales “Cel mai admirat CEO al ultimilor 20 de ani”. In acelasi an, intr-un studiu condus de revista Fast Company, Jack Welch a fost desemnat “Cel mai important lider al zilelor noastre”.