Andrei Bica, a fost numit, incepand cu data de 15 februarie, "head of finance & accounting" al Metro Cash & Carry Romania&Moldova, se arata intr-un comunicat al companiei. Acesta activeaza de trei ani in cadrul retailerului, ocupand pana in prezent functia de "tax&treasury manager".

In trecut, Andrei Bica a ocupat timp un an pozitia de director financiar al Saatchi&Saatchi Romania, iar trei ani a fost "tax senior consultant" la Pricewaterhouse Coopers. De asemenea, a activa ca "tax advisor" in mai multe sectoare ale industriei romanesti.

Metro Cash & Carry Romania s-a lansat oficial in Romania in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Grupul german de retail Metro are sediul principal in Germania si este unul dintre liderii comertului la scara mondiala.

In anul 2007, vanzarile Metro Group au depasit cifra de 65 miliarde euro, in crestere cu 10% fata de anul precedent. Compania numara 270.000 angajati si opereaza in aproximativ 2.400 de locatii din 30 de tari.