Cosmote Romania l-a numit in functia de manager contabilitate & taxe din cadrul departamentului financiar al companiei pe Dan Videanu, in varsta de 32 de ani, se arata intr-un comunicat al operatorului.Videanu va superviza o echipa formata din 27 de persoane si va raporta directorului financiar al Cosmote Romania, Antonis Kerastaris.

Inainte de a se alatura Cosmote, Dan Videanu a fost manager contabilitate financiara in cadrul Ursus Breweries si a detinut diverse pozitii in cadrul companiei PriceWaterhouseCoopers Romania, inclusiv pe aceea de asociat senior.

Videanu detine o diploma de EMBA in cadrul Universitatii Economice si de Administrarea Afacerilor din Viena. De asemenea, acesta este absolvent al Facultatii de Relatii Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si membru al Asociatiei Contabililor Autorizati (ACCA) si al Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR).

Pe piata din Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, dupa Orange si Vodafone, cu trei milioane de clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE.

Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.