Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Vechimea nu mai este o conditie pentru obtinerea calitatii de contabil autorizat

de D.G.     HotNews.ro
Miercuri, 5 martie 2008, 21:16 Economie | Cariere

Inscrierea la examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat nu va mai fi conditionata de vechime, intrucat, dupa sustinerea acestui examen, este obligatorie efectuarea unui stagiu de trei ani de practica sub controlul organismului profesional, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat.

Potrivit hotararii, admiterea la stagiu se face in baza noului regulament, iar efectuarea stagiului si sustinerea examenului de aptitudini pentru obtinerea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat se desfasoara pe baza reglementarilor elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, cu avizul Ministerului Economiei si Finantelor.

Pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, conform noului regulament, se elimina disciplina de control financiar si se introduce, ca subdisciplina, doctrina si deontologia profesiei contabile. Astfel, pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, disciplinele de examen vor fi: contabilitate, fiscalitate, drept, evaluare economica si financiara a intreprinderilor, audit, expertiza contabila si doctrina si deontologia profesiei contabile.
In cazul admiterii la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat, disciplinele de examen sunt: contabilitate, fiscalitate si drept.

De asemenea, numarul de variante privind subiectele la disciplinele care fac obiectul probelor scrise se mareste de la 10 la cel putin 30. Din aceste variante, presedintele comisiei centrale extrage cel putin 15 variante cuprinzand subiectele elaborate pentru fiecare proba scrisa, fata de o singura varianta cat este prevazut in prezent.

Hotararea stabileste ca regulamentul va fi completat cu o metodologie privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale ale cetatenilor straini din Uniunea Europeana. Aceasta va fi elaborata, in termen de maxim 30 de zile de la aprobarea regulamentului, de catre Biroul Permanent al Consiliului Superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

794 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri