Septimiu Stoica, fostul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), se alatura, incepand de miercuri, biroului din Bucuresti al firmei internationale de avocatura Salans in calitate de senior consultant, se arata intr-un comunicat al companiei. Acesta se va ocupa de serviciile de consultanta pentru piata de capital, oferte publice initiale (IPO) si de pregatirea avocatilor pentru parctica pe piata de capital.

Stoica este in prezent presedintele Institutului de Guvernanta Corporativa. In trecut, acesta a ocupat pozitiile de presedinte al BVB, presedinte RASDAQ, director general adjunct al Bursei Romane de Marfuri si a detinut functii manageriale in cadrul a mai multor societati de investitii financiare.

Septimiu Stoica a absolvit Facultatea de Drept si are un doctorat in economie la Academia de Stiinte Economice Bucuresti.

Salans ofera asistenta legala pentru o gama larga de tranzactii din domeniul pietelor de capital si al valorilor mobiliare. Portofoliul de clienti in domeniu include banci locale si internationale, firme de asigurari, societati de intermediere pentru valori mobiliare, fonduri de investitii, companii private. Firma de avocatura a acordat consultanta legala pentru prima listare a unei firme romanesti pe Bursa din Londra, A&D Pharma, si pentru prima emisiune de obligatiuni a unei companii romanesti, in vederea listarii pe o bursa straina (Luxemburg), pentru BRD - Groupe Societe Generale.

La nivel international, echipa Salans specializata in piete de capital numara peste 120 de avocati in cele 20 de birouri din lume, iar la cel de la Bucuresti, firma are 38 de avocati si trei parteneri. Numarul total de avocati ai firmei internationale de avocatura este de peste 750.