Steve Crabb, strategic adviser pentru The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) considera ca "oamenii sunt capabili de lucruri remarcabile, insa potentialul lor maxim nu este aproape niciodata atins la locul de munca". Angajatilor li se ofera prea rar ocazia sa isi cunoasca limitele si sa afle ce trebuie sa faca pentru a le depasi. Motivul? Nu exista o comunicare eficienta intre cei care studiaza activitatea oamenilor si cei care o manageriaza. "Specialistii si cercetatorii din domeniul resurselor umane nu reusesc sa vorbeasca aceeasi limba cu managerii de companii", afirma Steve Crabb.

Parerea lui este impartasita si de reprezentantii companiilor angajatoare, prezenti la congresul care are loc zilele acestea la Cluj-Napoca. "Toate deciziile sunt luate de "board". Degeaba venim noi la congrese si conferinte si discutam despe strategii. Cand vine vorba de aplicarea lor, alte elemente sunt luate in calcul.

E destul de frustrant sa vii aici si sa ti se spuna cum trebuie facut si tu sa stii ca nu vei reusi sa pui in practica. Ar trebui sa mearga si managerii de companii la cursuri de HR, nu numai noi", a declarat, pentru HotNews.ro, liderul departamentului de HR al uneia dintre companiile participante.

Specialistul CIPD si-a incheiat dizertatia subliinind faptul ca mai bine nu aplici politici HR, decat sa le aplici rau. "Scopul HR este, pana la urma, sa se asigure ca organizatia are oamenii potriviti, in locul potrivit, cu aptitudinile potrivite, la momentul potrivit", a completat el.