Romanii care vor sa lucreze temporar in Spania vor fi selectionati in continuare pentru munci in agricultura, informeaza NewsIn, care citeaza RRA. Biroul de presa al ministrului muncii a confirmat pentru RRA ca masura privind reducerea la zero a contractelor temporare nu ii afecteaza pe romanii care muncesc in agricultura in Spania.

Joi, ministrul muncii si migratiei, Celestino Corbacho, a anuntat o serie de masuri pentru a face fata crizei economice, intre care si renuntarea la contractele de recrutare in tarile de origine, motivand ca Spania are deja doua milioane si jumatate de someri.

Dupa cateva declaratii contradictorii ale unor oficiali, ministrul a recunoscut ca exprimarea sa nu a fost prea clara si a precizat ca este vorba doar de anumite profesii, in timp ce vicepremierul Maria Teresa Fernandez de la Vega a declarat ca metoda contractelor temporare este in continuare valabila.

In Spania sunt inregistrati oficial 750.000 de romani, dar numarul lor real este estimat la peste un milion, potrivit cifrelor ambasadei romane la Madrid. Economia spaniola este in pragul recesiunii, inregistrand o crestere aproape nula, o rata a somajului din ce in ce mai mare si un nivel ridicat al inflatiei, scrie NewsIn.