Incepand cu 1 august, Petr Sichrovsky, actualul country general manager al Xerox Cehia si Slovacia, va prelua conducerea Xerox Romania si Republica Moldova, inlocuindu-l pe Marius Persinaru, a anuntat miercuri compania. Marius Persinaru a fost avansat in functia de vice president, operations, developing markets operations (DMO) - east in cadrul Xerox si va asigura interimatul pana la intrarea in functie a lui Sichrovsky.

Petr s-a alaturat Xerox Cehia in aprilie 1997, in cadrul departamentului de vanzari. De atunci, Petr a detinut o serie de functii importante in companie, fiind numit Country GM al Xerox Cehia si Slovacia in februarie 2004. Conform datelor Xerox, pe intreaga durata a mandatului lui Petr, Xerox Cehia si Slovacia a obtinut cresteri continue ale cifrei de afaceri, in conditii de profitabilitate, performantele financiare fiind semnificative inclusiv in prima jumatate a acestui an, intr-un context economic dificil.

Locul lasat liber de Sichrovsky va fi preluat de Libor Holik, actualmente Industry Business Manager in companie.

Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara a companiei Xerox, activand pe piata locala de 40 de ani. Compania ofera echipamente si media de tiparire pentru administrarea eficienta a documentelor, alaturi de 6 distribuitori, 27 de concesionari si peste 180 de reselleri autorizati.