Noul director general al Aviva Romania este, incepand de luni, Mihai Popescu, acesta inlocuindu-l pe Shah Rouf, care a parasit compania Aviva Romania in luna februarie 2010, pentru a ocupa pozitia de director general al Aviva Sri Lanka, a anuntat asiguratorul. Anterior acestei numiri, care este supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Mihai Popescu a ocupat functia de director de marketing al Alico Asigurari (fosta AIG Life).

Conform informatiilor Aviva, Mihai Popescu are o experienta de 10 ani in marketing si vanzari in industria serviciilor financiare. Din anul 2003 el s-a alaturat companei Alico (fosta AIG) ca Manager, Financial Institutions & Group Management Division, iar in 2008 a fost promovat ca Chief Marketing Officer.

In afara de experinta din Alico, Popescu a activat in perioada 2000-2003 in Citibank, unde a avut responsabilitati pe pozitii precum Relationship Manager, Global Relationship Banking, iar anterior a ocupat timp de cinci ani diverse roluri de management in marketing si vanzari pentru P&G Balcani. Mihai Popescu este absolvent al Universitatii Tehnice Bucuresti.

Grupul Aviva are 54.000 angajati si 50 milioane de clienti in 28 de tari din intreaga lume. La 30 iunie 2009, Aviva avea fonduri in administrare de peste 352 miliarde de lire sterline. Pe piata romaneasca, Aviva Grup Romania include trei companii, respectiv Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors Romania (achizitionata in noiembrie 2007).