Banca Italo Romena a anuntat joi numirea lui Giulio Simonelli in functia de director general al institutiei, dupa incheierea mandatului lui Antonio Bianchin, care va ocupa o noua pozitie in cadrul grupului Veneto Banca. Acesta a ocupat anterior functia de director general al Bancii Apulia din Italia, care la inceputul lui 2010 a devenit parte a Veneto Banca.

Giulio Simonelli si-a inceput activitatea in domeniul bancar in anul 1986, iar in anul 2000 a intrat in grupul Banca Apulia. In cadrul acestei institutii a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de director general al bancii, din februarie 2008 pana in 2011.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 ca un joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, iar din anul 2000 face parte din grupul Veneto Banca. Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care cinci in Bucuresti.