MOL Romania a anuntat luni numirea Kingai Agnes Daradics in functia de director general al companiei incepand cu data de 1 mai. Ea il inlocuieste pe Szabolcs Ferencz, care a condus compania petroliera din ianuarie 2010.

Kinga Agnes Daradics si-a inceput cariera in grupul MOL in 2003 si a condus divizia de carduri de carburant a MOL. Daradics a absolvit Universtitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca si detine o diploma de Executive MBA obtinuta in cadrul Universitatii Sheffield, Marea Britanie.

Szabolcs Ferencz a fost promovat la conducerea unei divizii nou-infiintate in cadrul MOL, Corporate Affairs. Divizia include functiile de Corporate Communications, Enterprise Relations si resurse umane in toate tarile in care este prezent grupul.

MOL este o companie multinationala ce activeaza in domeniul petrolului si gazelor, cu sediul central in Ungaria, la Budapesta. Grupul detine cinci rafinarii in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 mtpa, si are 34.000 angajati in intreaga lume. MOL are peste 1.600 benzinarii in Europa, dintre care 128 in Romania.