Oferta asocierii Astaldi- Max Boegl a fost desemnata castigatoare in cadrul noii licitatii organizate pentru executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Potrivit acesteia, valoarea ofertei castigatoare este de 498,8 milioane de lei fara TVA, in vreme ce valoarea estimata a contractului a fost de 726,2 milioane de lei fara TVA. De asemenea, asocierea castigatoare se angajeaza sa realizeze proiectarea şi execuţia tronsonului in 15 luni in loc de 24 de luni cat a estimat CNADNR.

Autostrada Cernavoda-ConstantaFoto: AGERPRES

Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura 3 luni, execuţia 12 luni, la care se adaugă 48 de luni perioada de garanţie. Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeană şi de la bugetul de stat.

"Faţă de valoarea contractului de proiectare şi execuţie reziliat cu Antreprenorul Colas în valoare de 634.398.435,78 lei fără TVA, noul contract atribuit în urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică va costa cu peste 135 milioane lei mai puţin. Totodată, termenul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă - Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibilă în cursul anului 2012. Lucrările executate de către noul Antreprenor vor avea 4 ani de garanţie, faţă de 2 ani cât prevedea contractul anterior", sustine CNADNR.

In cadrul licitatiei, au fost depuse opt oferte:

  • Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL
  • Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL
  • Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda
  • Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL
  • Monteadriano Engenharia e Construcao SA
  • Asocierea FCC Construccion – Delta ACM
  • Aktor SA
  • Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

Astaldi (Italia) a castigat recent o licitatie pentru tronsonul Orastie-Sibiu, valoarea contractului fiind de 484.839.529,89 lei. Compania se mai ocupa si de constructia tronsonului Timisoara-Arad. De asemenea se ocupa de lucrarile de pe tronsonul Medgidia-Constanta.

CNADNR cauta un nou constructor pentru acest tronson in conditiile in care a reziliat contractul cu firma franceza Colas, estimat la 634,3 milioane de lei. De aceea, la inceputul lunii iunie, CNADNR a lansat o noua licitatie pentru contractul de constructie a tronsonului.