Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,7% in primele sapte luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita cresterilor din industria prelucratoare si industria extractiva, a anuntat marti Institutul National de Statistica. In luna iulie, afacerile din industrie au crescut cu 13,5% fata de luna similara din 2010, dar a scazut cu 4,2% fata de luna anterioara din acest an. In privinta comenzilor noi din industrie, in primele sapte luni ale acestui an acestea au crescut pe ansamblu cu 17,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresteri inregistrandu-se la toate grupele industriale.

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,7% comparativ cu perioada similara din 2010, datorita cresterilor din industria prelucratoare (+18,2%) si industria extractiva (+5,4%).

Doar in luna iulie a acestui an, cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 13,5% fata de luna similara a anului trecut, gratie cresterilor inregistrate in industria extractiva (+15,0%) si in industria prelucratoare (+13,4%). Fata de luna anterioara din acest an insa, cifra de afaceri a scazut cu 4,2%, datorita scaderilor din industria extractiva (-5,2%) si din industria prelucratoare (-4,1%).

Comenzile noi din industrie in primele sapte luni ale acestui an au crescut pe ansamblu cu 17,8% fata de aceeasi perioada din 2010, cresteri inregistrandu-se la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (+24,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+17,1%), industria bunurilor de capital (+15,4%) si industria bunurilor de uz curent (+7,3%).