Rand pe rand, drumurile judetene din zona Moldovei intra pe mana firmelor Tehnostrade SRL si Spedition UMB SRL, controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu. Acestea au castigat mai intai contractele pentru reabilitarea drumurilor judetene din Suceava si Botosani. Astazi, 8 septembrie, Ministerul Dezvoltarii a anuntat ca si lucrarile pentru judetele Iasi si Neamt au fost atribuite consortiului format din cele doua companii. Este vorba de licitatiile organizate pentru construirea si reabilitarea a "10.000 de km de drumuri judetene si de interes local" din cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii.

"Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si de interes local pentru judetele Iasi si Neamt a finalizat procedurile de evaluare. Pachetul de lucrari (proiectare si executie) a fost atribuit asocierii dintre SC Tehnostrade SRL si Spedition UMB SRL - Subcontractant cu o oferta de 540.892.030 lei fara TVA. Partea de proiectare va realizata de subcontractantul SC Iptana SA", a anuntat Ministerul Dezvoltarii.

La inceputul lunii august, firmele lui Dorinel Umbrarescu, au castigat si licitatia pentru constructia drumurilor judetene din Suceava si Botosani.

Pachetul de lucrari aferente judetelor Suceava si Botosani a fost atribuit asocierii S.C Tehnostrade SRL/S.C Spedition U.M.B la pretul de 551.988.671 lei, fara TVA. Ambele firme apartin omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului".

Un alt "rege al asfaltului", Nelu Iordache, care controleaza firma Romstrade, a castigat licitatiile pentru drumurile din judetele Prahova, Giurgiu si Ilfov.

Spedition UMB si Tehnostrade sunt detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului".Firmele lui Umbrarescu au castigat recent si licitatia organizata pentru lucrarile de pe primul lot din tronsonul de autostrada Timisoara- Lugoj. Tot firmele lui Umbrarescu se ocupa si de lucrarile la tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti, lucrari care sunt in mare intarziere. Dupa o amenintare de reziliere a contractului din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, Umbrarescu s-a angajat sa finalizeze tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti pana pe 15 decembrie 2011 fara sa mai ceara bani in plus.