Ministerul Economiei a primit cinci oferte, din care trei au fost validate, in cadrul licitatiei pentru selectarea consultantului care va sprijini institutia in procesul de recrutare a managerilor privati de la companiile de stat, a declarat pentru HotNews.ro George Butunoiu, reprezentantul unuia dintre ofertanti. "Au fost trei oferte: Noi (n.red. asocierea George Butunoiu-Biris Goran, Pedersen&Partners si Agentia Proffesional). Paradoxal, George Butunoiu sustine ca pretul maxim oferit de Ministerul Economiei pentru serviciile consultantului este prea mare. Ministerul Economiei este dispus sa plateasca 598 mii de euro. "Dar noi am cerut 1 leu", a afirmat George Butunoiu. Potrivit acestuia, un astfel de contract ar avantaja firma pe care o detine "din punct de vedere profesional".

Butunoiu considera ca printr-o astfel de oferta are sanse egale cu un alt competitor, precum Pedersen, care are un avantaj prin faptul ca detine birouri in zeci de tari. "Daca nu as fi cerut 1 leu nu aveam nicio sansa", a precizat Butunoiu.

Acesta considera ca pentru ceea ce ar urma sa faca un consultant in procesul de selectare a managerilor, suma estimata de Ministerul Economiei este "aberanta". "Dupa parerea mea, 50.000 euro, maxim 100.000 de euro erau suficienti pentru ce se cere in caietul de sarcini. Poate mai exista niste cerinte care nu sunt cuprinse aici. Dar altfel, suma este de 10 ori mai mare decat ar fi trebuit", a mai spus George Butunoiu.

  • UPDATE "Cinci oferte au fost depuse astazi la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) pentru serviciile de consultanta in recrutarea de personal de conducere la companiile cu capital majoritar de stat aflate in subordine, dar numai trei dintre acestea au fost validate de catre comisia de evaluare, care s-a intrunit la ora 12,00", a informat Ministerul Economiei,
  • Potrivit acestuia, doua dintre oferte au fost declarate intarziate, deoarece au fost depuse dupa termenul limita stabilit in documentatia de atribuire, astfel incat au fost deschise doar trei dintre ofertele inregistrate.
  • Pentru stabilirea consultantului MECMA in procesul de implementare a managementului profesionist, comisia de evaluare va analiza ofertele tehnice si financiare ale operatorilor economici: SC Agentia de Servicii Profesionale Srl, SC Pedersen &Partners Consulting Srl si Asocierea George Butunoiu Group Srl & SCA Biris Goran, mai informeaza Ministerul Economiei.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, ceilalti competitori au prezentat in ofertele lor sume aproapiate de cea estimata de Ministerul Economiei. InitialPotrivit anuntului de participare, durata acordului-cadru va fi de 12 luni, valoarea estimata fiind de maxim 2,5 milioane de lei, fara TVA (598 mii de euro). Pe durata acordului-cadru trebuie acordate servicii de consultanta specializata pentru recrutarea de personal de conducere pentru minim cinci si maxim 15 companii aflate sub autoritatea Ministerului Economiei.

Firma selectata va intocmi pentru fiecare dintre companii caietele de sarcini ce vor sta la baza licitatiilor pentru desemnarea firmelor de recrutare.

Consultantul va selecta, impreuna cu reprezentantii ministerului, informatiile economice care sunt necesare firmelor de recrutare pentru selectia managerilor. De asemenea, consultantul va stabili elementele esentiale care trebuie urmarite in interviurile finale.

Atribuirea contractului de consultanta in recrutare de personal de conducere se face pe baza unor factori de evaluare precum pretul si oferta tehnica.

  • Pretul ofertat va avea un punctaj maxim de 30 de puncte
  • Oferta tehnica 70 de puncte
  • Durata desfasurarii activitatii in Romania 20 de puncte
  • Numarul birourilor internationale de recrutare personal de conducere 30 de puncte. Se acorda punctaj maxim pentru ofertantul care are numarul cel mai mare de birouri internationale de recrutare personal de conducere
  • Lista de referinte 30 de puncte. Se acorda punctaj maxim pentru lista care are cei mai valorosi clienti

Termenul de depunere a ofertelor pentru alegerea consultantului care va sprijini MECMA in procesul de recrutare a noilor manageri a expirat marti, la ora 12:00. In urmatoarele 2-3 zile va fi anuntat si castigatorul.

Pedersen este una dintre cele mai mari agentii internationale specializate in recrutare de personal pentru functii de conducere, avand operatiuni in 41 de state.

Agentia lui George Butunoiu este una dintre cele mai cunoscute agentii din tara activand pe aceasta piata inca din 1992.

Agentia de Servicii Proffesional are, de asemenea, 15 ani de experienta in recrutare de personal.

Potrivit unui comunicat recent al Ministerului Economiei, primele companii care vor avea management privat sunt Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Compania Nationala Romarm.

  • Guvernul s-a obligat sa interzica prelungirea dupa 1 ianuarie 2012 a contractelor de management existente la companiile de stat, iar procesul de selectie va fi unul international, se arata in scrisoarea cu FMI. Sunt vizate nu doar posturile de CEO ci si cele de directori financiari, pentru posturi putand candida si actualii manageri. Noii manageri vor avea puteri depline pentru a opera modificarile pe care le vor considera necesare.
  • De asemenea, membrii consiliilor de administratie vor fi selectati cu atentie si verificati de catre experti independenti pentru a se asigura ca acestia sunt pe deplin calificati sa-si exercite atributiile. Procesul de cautare va demara in luna august.