68% dintre participantii la un sondaj considera ca Romania nu este o tara in care oamenii cinstiti pot avea succes in afaceri, arata un studi realizat de IMAS si prezentat marti de Fundatia Romanian Business Leaders. Fundatia a lansat proiectul Romanian Business Leaders Summit (RBLS), care va reuni in februarie 2012 la Bucuresti cei mai importanti oameni de afaceri autohtoni, dar si invitati de marca din mediul de business international.

Sondajul a fost prezentat cu ocazia lansarii proiectului Romanian Business Leaders Summit (RBLS).

Cei mai importanti oameni de afaceri din Romania se vor intalni in cadrul unui summit care va fi organizat in februarie 2012 la Bucuresti. de Fundatia Romanian Business Leaders, o organizatie neguvernamentala, infiintata in martie 2011. Aceasta organizatie are ca principal scop organizarea primului summit al mediului de afaceri romanesc, fapt pentru care a lansat marti proiectul Romanian Business Leaders Summit.

Fundatia Romanian Business Leaders reuneste oameni de afaceri si manageri din Romania precum Ioana Filipescu (managing director Raiffeisen Investment Romania), Mihai Marcu (CEO MedLife), Anca Harasim (director executiv AmCham), Dan Pascariu (presedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank), Mihaela Perianu (CEO Aims Human Capital si Dale Carnegie Training), Sorin Axinte (asociat Glue Bucuresti), Lucian Butnaru (antreprenor, CEO ZebraPay), Dragos Dinu (asociat Link Resource).

"Ne dorim sa facem un Davos romanesc, de aceea am stabilit data summit-ului la o saptamana dupa forumul din Elvetia", a spus Andreea Rosca, unul dintre fondatorii acestei initiative.

  • Mai multe informatii despre organizatie le gasiti aici.

Alte date ale sondajului IMAS:

87% din respondenti cred ca oamenii de afaceri ar trebui sa se implice mai mult in problemele importante ale Romaniei. De asemenea, 73% cred ca oamenii de afaceri sunt mai degraba dezbinati. Doar 32% au spus ca stiu un om de afaceri roman pe care sa-l considere un model demn de urmat.

Sondajul a fost realizat de IMAS pe un esantion de 1.037 de persoane de peste 18 ani.