Romania intentioneaza sa privatizeze compania de stat Cupru Min Abrud, statul roman urmand sa organizeze in acest sens o licitatie, a declarat pentru Reuters Victor Cazana, seful Oficiullui Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Anuntul oficial al privatizarii va fi facut pana la sfarsitul acestei luni.

"Ne aflam in etapa in care suntem pe cale sa anuntam licitiatia, pana la sfarsitul acestei luni. Scopul nostru este sa vindem intreaga participatie a statului ( de 100%) in Cupru Min Abrud prin licitatie", a spus Cazana.

Secretarul de stat in Ministrul Economiei, Claudiu Stafie a declarat ca spera ca privatizarea sa fie incheiata pana la sfarsitul acestui an si ca ministerul a primit deja 10 scrisori de intentie de la investitorii care doresc sa participe la licitatie.

Compania miniera Cupru Min Abrud, cu rezerve estimate de 900.000 de tone de cupru, a inregistrat in 2010 un profit de 18,8 milioane lei, au aratat datele ministerului Finantelor. Compania are datorii totale de aproximativ 72 milioane de lei.