Companiile belgiene de cai ferate si cele furnizoare de servicii postale sunt interesate de Romania, a declarat primul ministru al Regatului Belgiei, Yves Leterme, cu ocazia unei intalniri cu premierul Emil Boc la Palatul Victoria. De altfel, in cadrul intrevederii, a fost semnat un Memorandumu de Intelegere intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Mobilitatii din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura in zona Bucuresti, incluzand complexul "Gara de Nord".

"Acest memorandum asigura cadrul juridic al unui parteneriat romano-blegian care va veni in sprijinul dezvoltarii unui proiect viabil, proiect care include modernizarea Garii de Nord", a declarat premierul Emil Boc.

Premierul Belgiei a mai spus ca firmele care isi desfasoara activitatea in Romania sunt interesate sa-si extinda afacerile deja existente.

In alta ordine de idei, Emil Boc a spus ca spera ca restrictiile de pe piata muncii din Belgia sa fie ridicate pentru muncitorii romani.