Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) au avizat in sedinta de luni, 26 septembrie, proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a societatii CFR Marfa. De asemenea, a fost avizat si mandatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din actiunile companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii, se arata intr-un comunicat al presedintiei.

Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a recomandat Ministerului Transporturilor sa discute cu Consiliul Concurentei implicatiile privatizarii CFR Marfa, in masura in care pot exista riscuri pentru siguranta nationala, au declarat in luna august pentru Mediafax surse guvernamentale.

In schimb, surse din cadrul Consiliului Concurentei au precizat pentru Mediafax ca institutia analizeaza privatizarea CFR Marfa doar din perspectiva implicatiilor privind regimul ajutorului de stat.

Citeste si un raport critic al Bancii Mondiale referitor la activitatea companiilor feroviare din Romania.