Google a creat un logo special pentru a marca aniversarea a 13 ani de la crearea motorului de cautare Google. Gigantul este apreciat de milioane de utilizatori din toata lumea.

Google implineste 13 aniFoto: Google

Compania americana a fost fondata in 1998 de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web. La inceputul anului 2004, Google raspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultari.

Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe internet poate revolutiona lumea. Numele Google este un joc de cuvinte de la googol, neologism pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.

La sfarsitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori. Urmeaza companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia si Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de Harris Interactive, Google a fost declarata, la sfarsitul lui 2007, ca fiind compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii.

Cele mai importante momente din istoria companiei

De-a lungul timpului Google s-a dezvoltat in continuu:

  • iulie 2001 compania lanseaza Google Image cu un catalog de 250 de milioane de imagini
  • aprilie 2004 este prezentat Gmail
  • februarie 2005 apare Google Maps, iar in iunie acelasi an este lansat Google Earth
  • 2006- Google achizitioneaza YouTube
  • 2007 este anul nasterii sistemului de operare Android pentru telefoanele mobile
  • 2008 Google lanseaza browserul Chrome
  • 2010 sunt lansate Google Apps Marketplace, Google Buzz si Google TV
  • iunie 2011 compania invita utilizatorii sai in reteaua de socializare Google+