Angajatii fabricii Nokia de la Jucu vor fi platiti pana in martie 2012, a anuntat joi presedintele Nokia, Stephen Elop, care a adaugat ca productia va continue pana la sfarsitul lui 2011.

"Motivul fundamental" al deciziei de inchidere a unitatii din Jucu il constituie "schimbarea pietei in Romania": "Ce se intampla in industria noastra si in Europa este ca oamenii incep sa cumpere smartphone in locul telefoanelor normale. De aici si schimbarile de la Jucu", a precizat Elop.

Presedintele Nokia a adaugat ca "cumparatorii si furnizorii sunt din partea asiatica si de aceea trebuie sa ne concentram pe aceste zone".

Potrivit lui Stephen Elop, muncitorii implicati in partea de productie vor fi concediati dar, in schimb, oamenii care lucreaza in vanzari vor continua mai departe sa lucreze pentru Nokia.

"Incercam ca aceasta unitate din Cluj sa fie cumparate de o alta companie", a mentionat acesta. "Desi suntem in momente dificile, muncim foarte mult sa fim alaturi de angajati, de comunitate, sa gasim potentiali candidati pentru cumpararea fabricii din Cluj".

Vom reveni cu amanunte.