Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat vineri ca exista discutii avansate cu compania germana Bosch pentru o investitie in Parcul industrial Tetarom, cel mai probabil linga halele Nokia, transmite Ziua de Cluj. Compania germana ar urma sa angajeze in prima faza peste 1.000 de persoane.UPDATE: Bosch a confirmat pentru HotNews.ro ca este in discutii cu guvernul si administratia parcului industrial pentru o investitie la Cluj.

Bosch produce componente auto la Blaj (judetul Alba)Foto: Bosch

Alin Tise a mai spus ca discutiile cu Bosch pentru deschiderea unei facilititati pentru productia de componente auto dureaza de peste zece luni.

Bosch a confirmat pentru HotNews.ro ca exista discutii. "Astfel, la ora actuala Bosch analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca/Romania. In acest context suntem in discutii cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca. In paralel cu discutiile se efectueaza probe de soll", spun germanii.

In luna mai 2011, directorul general al companiei pentru piata locala, Brigitte Eble, a spus ca Bosch va anunta in a doua parte a anului inceperea constructiei unei unitati de productie in Romania.

Grupul Bosch detine la ora actuala investitii in trei orase din Romania (Bucuresti, Blaj si Timisoara), in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare. Aceste puncte de lucru au asigurat 1.135 de locuri de munca in 2010, in crestere cu 21% fata de 2009, iar volumul de achizitii realizat de Bosch in Romania a atins 94 milioane de euro.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu 17%, la 161 milioane euro, nivel similar cu cel din 2008. In 2011, compania se astepta la o crestere a acestei valori cu 7% la 172 milioane euro.

Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania, valoarea pieselor a depasit anul trecut 70 de milioane euro.

Pe 22 septembrie Bosch a inaugurat o noua sectie la uzina de componente auto din orasul ungar Miskolc, dupa o o investitie de 20 milioane euro. La aceasta fabrica lucreaza 1.900 de persoane, iar pana in 2014 se vor adauga 1.100.