Ministerul Finantelor Publice a aprobat in data de 3 octombrie doua acorduri pentru scheme de ajutor de stat in valoare de circa 10,5 milioane de euro, pentru companiile Cord Romania si ContiTech Fluid Automotive, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Cord Romania, care are ca actionari companiile Pirelli si Continental si activeaza pe piata anvelopelor, va investi in extinderea si diversificarea capacitatii de productie de fir otonat destinat fabricarii anvelopelor prin construirea unei hale de productie la Slatina (Judetul Olt) si dotarea acesteia cu echipamente si utilaje tehnologice. Investitia Cord Romania are o valoare totala de 27,23 milioane de euro si va genera un numar de cel putin 200 de noi locuri de munca, care se vor adauga celor 373 deja existente. Proiectul va fi sustinut cu un ajutor de stat in valoare de 6,18 milioane de euro.

Proiectul dezvoltat de ContiTech Fluid Automotive, o divizie a concernului Continental, consta in construirea unei hale industriale si instalarea unei linii de productie de furtunuri de apa/aer pentru industria auto in vederea extinderii capacitatii de productie deja existente la Carei (Judetul Satu Mare). Proiectul de investitii, in valoare de 15,14 milioane de euro, va genera 300 de noi locuri de munca care se vor adauga celor 847 deja existente si va fi sprijinit cu ajutor de stat in valoare de 4,408 milioane de euro.

In perioada 2008-2011 au fost aprobate 22 de acorduri de finantare in baza schemelor de ajutor de stat regional, de circa 329 milioane de euro. Valoarea totala a acestor proiecte de investitii este de 1,23 miliarde de euro, numarul locurilor de munca generate fiind de aproape 7.000, conform datelor MFP.

Pana in prezent a fost deja decontat un ajutor de stat in valoare de aproximativ 110,18 milioane de europentru proiectele finalizate (Renault Mecanique Roumanie, Aaylex, Automobile Dacia) sau aflate in diverse stadii de implementare (Pirelli, Renault Technologie Roumanie, Delphi, Premium Aerotec, Remar).