Mega Image, partea a grupului Delhaize, va prelua cele trei supermarketuri G'market din Bucuresti, a anuntat joi Gimrom Holding, firma care controleaza lantul de magazine, fara a preciza insa valoarea tranzactiei. Documentatia privind preluarea magazinelor, care au o suprafata totala de vanzare de 6.436 mp, se afla in acest moment la Consiliul Concurentei pentru aprobare.

Reprezentantii Gimrom Holding au mai aratat ca unitatile G'market isi vor continua operatiunile ca si pana in prezent, pana la finalizarea procesului de transfer a activitatii.

In total, reteaua G'Market, care in 2010 a avut afaceri de 70 milioane de lei, numara patru magazine, trei in Bucuresti si unul in Iasi.

"Aceasta preluare se potriveste perfect cu strategia Mega Image de a-si extinde activitatea in Romania si in Bucuresti. Dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei, cele trei magazine vor fi reorganizate conform sortimentatiei si conceptului Mega Image, cu focus pe expertiza in produse alimentare", a declarat Xavier Piesvaux, general manager Mega Image.

Infiintat in 1995, Mega Image, parte a Delhaize Group, este unul dintre cele mai mari lanturi de retail din Romania, cu o retea de 94 de supermarketuri in toata tara.