Un singur consortiu este interesat de vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Transelectrica

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 6 octombrie 2011, 15:35 Economie | Companii

In termenul limita de depunere a ofertelor de intermediere a Ofertei Publice Secundare de vanzare a pachetului de 15% actiuni emise de Transelectrica a fost depusa o singura oferta, si anume din partea consortiului de intermediere format din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital  (fostul KBC Securities), informeaza Ministerul Economiei. Termenul limita a fost 6 octombrie 2011, ora 10:00. Guvernul s-a angajat in fata FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, precum Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Petrom.

Comisia interna, numita prin ordin al ministrului economiei impreuna cu Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, consultantul care acorda serviciile de asistenta juridica, vor proceda la analizarea documentelor de participare si a ofertei de intermediere.

Urmatoarele etape principale ale procesului de selectare a intermediarului ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de 15% actiuni emise de Transelectrica
  • Desfasurarea operatiunilor pentru analiza documentelor de participare;
  • Evaluarea ofertei tehnice si financiare depuse si desemnarea Intermediarului in conditiile precizate in Caietul de sarcini;
  • Negocierea contractului de intermediere si semnarea acestuia.
"Participarea consortiului de intermediere la derularea procesului de valorificare a pachetului de actiuni emise de Transelectrica, in conditiile actuale din piata si in structura precizata, reprezinta premize incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvernul Romaniei de atragere de resurse financiare si consolidare a pietei de capital romanesti", mai arata Ministerul Economiei.

Anuntul de licitatie a fost publicat pe 9 septembrie 2011.

  • Prima companie supusa procesului de vanzare a pachetelor minoritare de actiuni, conform angajamentelor, a fost Petrom. Insa, actiunea s-a soldat cu un esec in luna iulie, in conditiile in care gradul de subscriere la pachetul de 9,84% din actiunile OMV PETROM  a fost sub nivelul necesar de 80%.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

758 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă