Ministrul Elena Udrea a aprobat astazi cererea de eliberare din functie, din motive medicale, a directorului general si presedintelui consiliului de administratie al Companiei Nationale de Investitii "C.N.I." SA, Ana Maria Topoliceanu. Totodata, ministrul dezvoltarii a numit temporar la conducerea companiei pe Adriana Margareta Luchian, actualul sef al Serviciului Promovare Investitii din CNI.

HotNews.ro arata in luna martie 2010 ca Topoliceanu si Udrea au fost in anii 2000 partenere de afaceri. Dupa ce si-a preluat mandatul de ministru al Turismului, Elena Udrea a angajat-o consilier personal, dupa care a numit-o in consiliile de administratie a mai multor companii de stat. Directoarea CNI este membra a PDL sector sase, organizatie condusa politic de Elena Udrea.

Despre Ana Maria Topoliceanu, presa a relatat ca este o apropiata a ministrului Elena Udrea. Compania Nationala de Investitii, care gestioneaza unul dintre cele mai mari bugete, este in subordinea ministerului dezvoltarii regionale si turismului. Printre programele derulate de CNI se numara constructia de sali de sport, bazine de inot sau lucrari pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa.