Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat sambata ca, in ultimii ani, Compania Nationala de Cai Ferate a fost "copilul neiubit si nedorit din interiorul Ministerului Transporturilor", transmite Agerpres. Boagiu a spus ca exista sanse ca pana la sfarsitul anului sa se semneze contracte in valoare de 2,3 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Romania, licitatiile pentru atribuirea lucrarilor fiind deja lansate.

"Vom acorda o atentie deosebita construirii si modernizarii infrastructurii de cale ferata de pe coridoarele feroviare. Sunt lansate deja cea mai mare parte a licitatiilor pentru contracte in valoare de 2,3 miliarde euro. Ambitia pe care ministerul o are, prin companiile din subordine, este ca majoritatea contractelor sa fie semnate pana la sfarsitul acestui an pentru a putea intra in modernizare si cu calea ferata. Din nefericire, CFR a fost ani in sir copilul neiubit si nedorit in interiorul ministerului. CFR a intrat in familia transporturilor si sper sa se simta atat in interiorul companiilor, cat si in afara", a declarat Boagiu.

Ministrul Transporturilor s-a aflat sambata intr-o vizita in judetul Vaslui, unde a inspectat lucrarile de pe santierul de reabilitare a DN 24 Galati - Vaslui - Crasna.